Carma och Cat

Senaste inläggen

Av Marie - 13 november 2015 06:31

På kontaktkontrakts kursen. Vi började med en läxa som kursarna hade fått sen sist,  dom fick göra vad dom ville men det skulle vara en kedja med tre belöningar i. Tyckte det gick väldigt bra. Man ser att dom snappat upp belöningssystemet och det var ju det som var det viktiga för mig att få se.


Sen gick vi igenom skvaller och uppbindning. Många har redan skvaller på sina hundar, något dom inte lärt in medvetet. Nu strukturerade vi upp det och lade belöningarna rätt - då blir det bara så bra. jätte kul att se att även dom yngsta hundarna snappade upp hur det ska gå till. 


Det blev även en liten inkallning och fika med snack sen var kvällen slut. Det går verkligen fort när man har roligt   En gång kvar sen är kursen slut.  

Så söt,  en liten tervvalp "Blinca"

ANNONS
Av Marie - 11 november 2015 12:47


Testar på utomhus gymmet - Carma är på     

    

ANNONS
Av Marie - 9 november 2015 06:30

Inte ofta jag går kurser eller lyssnar på föredrag och bara slås av - Jäklar vad bra det här är. Något som nästan alltid händer när jag lyssnar på Bodfäldt. Hon har verkligen nördat in i hunden och våra känslor - hur man kan förbättra kontakten mellan hund och förare på alla plan. och man kan inte säga annat en att hon lyckas. 


I lördags var jag på instruktörsutbildning hos Eva,  en hel dag med belöningssignaler, koncentration, följsamt och många kloka ord. 14 stycken var vi och jag tror för en hel del var det väldigt mycket att ta in. Så glad att jag varit med från början, för det börjar verkligen sätta sig nu. Men Eva kommer alltid med något nytt,  små saker i övningarna som gör dom bättre. Jomen jag ser och instämmer - Smart   

Av Marie - 6 november 2015 06:36

Igår var det dags för första gången på kontaktkontrakt kursen. Det var ett härligt gäng på sex stycken. 


Från några valpar till vuxna hundar. Tre gånger ska vi träffas och förhoppningsvis kommer dom vara fullfjädrade i konsten att belöna när kursen är klar. Det såg väldigt bra ut igår. Vi gick igenom ryggsäcken och belöningssystemet och mycket blev det att hålla reda på - men kursdeltagarna var så duktiga så jag tror det blir en enkel match för dom. 


Carma var med som visningshund men jag tror bestämt att hon börjar tackla av   Slarvig och förutsebar. Hmmmm…….. vi måste skärpa till oss till nästa gång. Allt är en färskvara likväl som ryggsäck och belöningar. 


 

Av Marie - 3 november 2015 06:41


Lunch promenad med rutan. Svårt som bara den, men väldigt nyttigt. Miljön är väldigt rörig och det promenerar en hel drös med både hundar och människor där.


Vid ett rutskick hade hon en farbror som promenerade på gångvägen parallellt med där hon sprang - jätte läskigt tyckte carma och kom tillbaka mot mig. Han stannade till och undrade säkert vad vi höll på med   Skickade igen,  Carma tittade på gubben när hon sprang förbi, precis som om - stå still där nu……..tog satts och gjorde en båge förbi upp på gräset - men kom rätt i rutan. Vet att det där med folk är en av hennes "issues" . Idag blir lunchen apporteringsdirigering  

Av Marie - 31 oktober 2015 08:36

Happy Halloween önskar vi er     


 


Kan tala om att den här Carma är ett snäpp bättre på att klä ut sig en vad Love var - Trodde jag aldrig skulle hända   Love var det ju världsklass på   Men med lite brieost så funkar allt, inte en endaste gång försökte hon ta av sig utstyrseln. Hon kanske tyckte hon var snygg   Husse och matte var i alla fall väldigt glada över klädseln. 

Av Marie - 29 oktober 2015 06:39

När min bästa träningskompis Jeanette fyllde 50 här i våras fick hon en lite annorlunda present av mig. Jag ville att vi skulle göra något ihop och det skulle vara hund relaterat. Funderade länge och väl men till slut lyckades jag få ihop en present som i och för sig inte var med hund men det fanns med klicker, tajning och planering - många egenskaper som vi använder i hundträningen. 


Allt kändes super bra - nu skulle vi bara få ihop en tid för att åka dit. Men där sprack det, personen i fråga som skulle hjälpa oss kunde inte, hennes liv hade gjort en hel om vändning. Så vi fick snällt ställa in. 


Vi fick tänka om - den briljanta iden om att Frida Wallen kunde vara ett alternativ kom från många håll. Sagt och gjort vi åkte dit. 


En varsin timme blev det där vi kikade på allt som vi har problem med. Vi åkte hem nöjda och glada. Ny timme är nu bokad. 


Så här efteråt var det nog någon mening med att det inte blev något med första presenten - För det här med Frida blev så bra   


         

Av Marie - 26 oktober 2015 06:18

Just nu är vi i ett läge i bygget där jag är överflödig. Min uppgift just nu är att soppa lite, laga lunch hämta en och annan bräda osv. Provade att "hjälpa" till med något så lätt som att borra plyfa - hur svårt kan det vara?...............Faktiskt jätte svårt, R gick i taket när han hörde mig ta dö på väggen. Det vara bara att lägga ner och överlämna det till proffsen, men jag försökte i alla fall. Men snart så kan jag hugga in igen. Innerväggar är på plats - nästa steg är panel,  spackla och måla. 


     
 Vi är inte ledsna för det - Carma har blivit aktiverad hela helgen med spår, corträning och snabba dopp i havet.       


Lärt sig binda en krans och gräva upp granar ur marken

   


Tittat på galopperande älgar, vildsvin och stora rovfåglar - här där vi är är det rena zoot. 

 


Presentation

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

    

Arkiv

Följ Bloggen

Följ Carma och Cat  med Blogkeen
Följ Carma och Cat  med Bloglovin'

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se