Carma och Cat

Senaste inläggen

Av Marie - 26 november 2015 06:29

Den stora händelsen här hemma är nog den "snygga" inredningsdetaljen som landat i vårt vardagsrum. En pilatesboll x 2, som är det största jag sätt. Till på köpet knallröd (vilket verkligen inte är min färg) 


Carma hoppar upp på den med full antusiasm, men sen kommer det svåra att stå med fyra tassar och orka hålla dom på plats , att inte glida. Än är hon inte så stark så i dags läget står vi bara på den för att hitta balansen. 


 I helgen var vi på landet och vädret var verkligen helt fantastiskt, kallt och soligt. Carma och jag fick oss en promenad.


   

Jag undrar hur kallt det ska vara för att hon inte ska fråga om hon får bada.  
  

ANNONS
Av Marie - 20 november 2015 06:33

 Igår var det sista gången på kontaktkontrakts kursen. Vi gick igenom hantering,lugn vid vänster sida och följsamhet.


Otroligt skönt att kunna vara inomhus och vi löste det så bra med att alla satt i köksavdelningen och den som var inne på "planen" fick vara där helt själv. Vilket gjorde att det var gått om plats för alla belöningskedjor och övningar som vi gjorde. 


Det som var kul den här gången var att det var valpar med och faktiskt en husse - min första "man" elev   Kändes stort   Alla har varit så duktiga, ett trevligt gäng som frågade efter en fortsättning. Och det ska väll inte var en omöjlighet, ska se vad jag kan knåpa ihop till våren. 


Känslan som infinner sig så här efter kursen är..... jäklar va kul det var och tänk va bra det gick     Det är mycket att hålla reda på, säga rätt saker, läsa av hundar och mattar/hussar. Så rutinerad är jag inte än att jag är helt onärvös - nä första tillfället känns alltid värst men sen har dom andra gångerna gått som en dans. 

ANNONS
Av Marie - 19 november 2015 12:05

Här kommer en liten tränings film - mörkt är det men lite ser man och ska man vara kritisk så finns det lite missar här och där - jag vet det, men en hel del är fin fint   Funderade lite på det där om att lägger ut filmer som inte är helt hundra i alla delar, men då kommer jag aldrig kunna lägga ut något för alltid är det nått som inte stämmer helt - håll till godo, så här såg det ut igår helt oredigerat   


Av Marie - 14 november 2015 18:02

Så vi syns i mörkret


Av Marie - 13 november 2015 06:31

På kontaktkontrakts kursen. Vi började med en läxa som kursarna hade fått sen sist,  dom fick göra vad dom ville men det skulle vara en kedja med tre belöningar i. Tyckte det gick väldigt bra. Man ser att dom snappat upp belöningssystemet och det var ju det som var det viktiga för mig att få se.


Sen gick vi igenom skvaller och uppbindning. Många har redan skvaller på sina hundar, något dom inte lärt in medvetet. Nu strukturerade vi upp det och lade belöningarna rätt - då blir det bara så bra. jätte kul att se att även dom yngsta hundarna snappade upp hur det ska gå till. 


Det blev även en liten inkallning och fika med snack sen var kvällen slut. Det går verkligen fort när man har roligt   En gång kvar sen är kursen slut.  

Så söt,  en liten tervvalp "Blinca"

Av Marie - 11 november 2015 12:47


Testar på utomhus gymmet - Carma är på     

    

Av Marie - 9 november 2015 06:30

Inte ofta jag går kurser eller lyssnar på föredrag och bara slås av - Jäklar vad bra det här är. Något som nästan alltid händer när jag lyssnar på Bodfäldt. Hon har verkligen nördat in i hunden och våra känslor - hur man kan förbättra kontakten mellan hund och förare på alla plan. och man kan inte säga annat en att hon lyckas. 


I lördags var jag på instruktörsutbildning hos Eva,  en hel dag med belöningssignaler, koncentration, följsamt och många kloka ord. 14 stycken var vi och jag tror för en hel del var det väldigt mycket att ta in. Så glad att jag varit med från början, för det börjar verkligen sätta sig nu. Men Eva kommer alltid med något nytt,  små saker i övningarna som gör dom bättre. Jomen jag ser och instämmer - Smart   

Av Marie - 6 november 2015 06:36

Igår var det dags för första gången på kontaktkontrakt kursen. Det var ett härligt gäng på sex stycken. 


Från några valpar till vuxna hundar. Tre gånger ska vi träffas och förhoppningsvis kommer dom vara fullfjädrade i konsten att belöna när kursen är klar. Det såg väldigt bra ut igår. Vi gick igenom ryggsäcken och belöningssystemet och mycket blev det att hålla reda på - men kursdeltagarna var så duktiga så jag tror det blir en enkel match för dom. 


Carma var med som visningshund men jag tror bestämt att hon börjar tackla av   Slarvig och förutsebar. Hmmmm…….. vi måste skärpa till oss till nästa gång. Allt är en färskvara likväl som ryggsäck och belöningar. 


 

Presentation

SM- 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

    

Arkiv

Följ Bloggen

Följ Carma och Cat  med Blogkeen
Följ Carma och Cat  med Bloglovin'

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se