Livet i allmänhet hundar i synnerhet

Senaste inläggen

Av Marie - 7 september 2015 06:37

Att komma till ett nytt område har sina för och nackdelar. Mycket av tiden på landet går ut på att bygga hus men Carma behöver ju sina promenader så några gånger om dagen kommer jag ut på en sväng. Nu har vi börjat att hitta lite olika vägar att gå. Några korta svängar men även lite längre. igår hittade jag en appellplan bara precis nedanför oss. Visade sig vara en helikopter landningsplats där gräset tidigare varit långt och därför har jag inte sätt möjligheten. Helt perfekt - vi körde lite "gå runt" i fort tempo med lite olika störningar. Nästa gång vi kommer ut ska alla träningsprylarna med.


 


Att få bada är ju ett måste,  Carma är lika lycklig varje gång när vi väljer den promenadvägen. 


     


Huset är som en liten dröm och inomhus sliter vi på - det går framåt 

   

ANNONS
Av Marie - 3 september 2015 07:32

Känns fint att ha ett andningshål mitt i veckan, är väldigt privilegierad som kan bestämma över min tid, fler borde få ha det så. Så klart blir det mycket fix hemma med handling och städ men det finns även tid över till annat - reflektioner.


Det här med att hålla privat lektioner har verkligen ökats upp för mig. Har ett par stycken nu som är återkommande med jämna mellanrum. Faktiskt roligare än vad jag kunde tänka mig att det skulle vara. 

Kul att få följa ekipagens utveckling på nära håll, älskar när jag får den där blicken av föraren …….…………..- AHHHHHAAA vad smart ( sen en lång tystnad ) och det är inte så mycket sämre när man ser att polletten trillar ner på hunden. 


Tycker att dom flesta tävlingsekipag som jag träffat har bra koll på momenten, hur dom ska se ut och läras in, det som kan brista är belöningarna och grunder. Att ha ett bra belönings system är väldigt viktigt. Att bara ha godis som belöning kan hålla ett tag men i långa loppet ohållbart - Variation tror jag  är nyckeln. Att grunda tycker många är tråkigt - men har man en bra grund kan man alltid gå tillbaka till den om man får problem i ett moment.  


ANNONS
Av Marie - 1 september 2015 06:23

Då var kursen full, och till och med en reserv. Känns väldigt roligt att den var så populär. Nu ska här planeras. Det kommer vara övervägande med valpar och det känns extra kul. Alltid roligt att jobba med oskrivna blad. 
 

Av Marie - 30 augusti 2015 07:15

I November kommer jag hålla kurs i kontaktkontraktet. Tre tillfällen ute på Botkyrka BK.Mer info finns här:  ://www.botkyrkabk.se/index.php?page=sammarbetskurs-kontaktkontraktet


 

Av Marie - 29 augusti 2015 09:27


Av Marie - 27 augusti 2015 07:07

"Knut" en fin liten blandras och hans matte började gå hos mig för ungefär tre månader sedan. Mattes ambitioner var inte att tävla utan bara ha en lydig, trygg  hund i vardagen. Jag har kommit med tankar och verktyg  och Matte har jobbat vidare i hemma miljö. I tisdags träffades vi igen och snabbt fick jag bekräftelse på att dom har jobbat fint tillsammans. Roligt att se när det går framåt. Nu tar ekipaget ett steg till och på skoj börjar kika lite på moment. Här vet man inte vad det kan sluta   Tack och lov var det träningstävling på klubben i onsdags - lilla Carma måste ju också stimuleras. Carma var väldigt nöjd med tillställningen. Fick till väldigt bra platsliggning. C har nämligen börjat att tjuva på medtävlandes kommandon. Märkte det på sista tävlingen men la ingen större notis på det, trodde det var en tillfällighet. Men NEJ så var inte fallet, men nu tror jag vi har reparerat det. Tur man har bra klubbkompisar som snabbt förstår hur jag vill ha träningen, guld värt. 


Som vanligt krånglar jag till mitt pass. Kan inte bara gå in och köra som vanligt. Är det tränings tävling så finns ju chansen att överaska hunden och den vill jag ta vara på. Carma fick två ingångar på plan med "bus" belöningar därefter valde jag att göra ett Zäta - tanken var att hon skulle vara så i gasen efter dom belöningarna och kunde jag då lugna henne för att sen gå in i ett lågtempurerat  moment med koncentration ?. Hon satte alla skiften och det blir man glad över men det fanns en hel del annat som var svajigt. 


Sen valde jag vittring, Fjärr - ja hon kommer fram men bra fokus på mig och inget belöningstänk. Rutan, sen dirigering - där valde jag att ha mina tre korgar med en boll i. Carma springer fint ut plockar bollen kommer in med ett "bus" vi avslutade med hopp apport med en träapport. Utgång från plan hyfsat snyggt men springer in igen för mat belöning i burk……………………. Japp så såg det ut   Finns alltid att slipa på men hon är bra fin min Carma.


Träffade en ny bekantskap i dag - en rekommendation från en av mina andra kursare. En fin golden hane.  Hans färg gick inte av för hackor - helt gyllene. 


Här jobbade vi jätte mycket med belöningsorden, ryggsäcken och fina ingångar på plan. Kände mig väldigt nöjd när vi sa hej då. Och jag hoppas och tror att matten kände likadant. 


 


Av Marie - 24 augusti 2015 06:28

Helgen har verkligen gått i målarns tecken. Hade turen att få ut kompisar och släkt helt impulsivt på lördagen, vilket gjorde att vi han med så mycket mer än vad vi hade planerat.  

Hela gänget sattes på att måla huset - något vi känt att vi haft lite stress med. Ville ju gärna ha det  grundmålat innan vintern.


 

Inne i huset jobbade elektrikern på. 

Jag målade taket
   

Dagens yngsta medhjälpare    

Några innerväggar kom på plats.Carma har mest legat i vattnet, något hon älskar och ute på Lisö finns det verkligen mycket av den varan .       


     

Det var två nöjda själar som åkte hem i söndags kväll 

Hela huset blev målat förutom en gavel och vindskivorna - färgen tog slut. Av Marie - 20 augusti 2015 20:47

Smoothie bör intas liggande - om du frågar Carma


Presentation

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

    

Arkiv

Följ Bloggen

Följ Livet i allmänhet hundar i synnerhet  med Blogkeen
Följ Livet i allmänhet hundar i synnerhet  med Bloglovin'

 

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se