Carma och Cat

Senaste inläggen

ANNONS
Av Marie - 11 mars 2016 06:42

Har varit och kikat på en gäng valpar, känns som en stor förmån att få komma och titta när dom bara är en vecka. Men dom bor ju så nära, så det är väldigt lätt ............ Titta men inte röra.  
Vet inte om det bara är en tillfällighet eller om Carma är synsk, men vid två tillfällen har jag varit  hemma hos den här kenneln och varje gång har deras unga tik velat ligga i min famn. Så typiskt golden   


Båda dom gångerna har Carma velat göra samma sak när jag kommit hem vilket hon aldrig gör annars. Hon är ingen typisk golden.   Måste säga att jag tycker det är lite underligt.


Va bara tvungen att ta en bild. Det lustiga är att hon är inte speciellt bekväm av att sitta där, men upp ska hon till varje pris.   

ANNONS
Av Marie - 10 mars 2016 07:04

 I söndags hade vi hyrt hallen i Nykvarn. Vi var 6 stycken så vi delade upp oss i två grupper. Perfekt med störning ifrån varandra. Carma och jag började med lite tränings tävling men med slut belöningen på plan. Kedjade även många små delar men belöningarna låg i transporterna. Utstörning i fjärren - vilket hon också klarade galant. 


Så här på träning går Carma väldigt fint, hon är stabil, full av fart och väldigt säker. Och fast man arrangerar att det ska vara tävling efter konstens alla regler så finns det en sak som inte finns där och det är att jag inte är nervös. Vilket hon genomskådar direkt...............
Finaste carma   

 

Av Marie - 5 mars 2016 10:31

Fick bli ett spår som kompensation för tävling - Carma nöjd

Av Marie - 4 mars 2016 06:53

Imorgon är vi anmälda till tävling,  men tankarna går till att stryka oss. Vi är 24 stycken och vi startar klockan 13.00 Får man ett sent startnummer är det inte kul. Går ju lätt att räkna ut att vi kommer att hänga i ett ridhus hela kvällen.....känns sådär. Tycker faktiskt lite synd om domare och tävlingsledare, kommer bli tufft för dom. 


Finns ju fler tävlingar som förhoppningsvis är lite bättre arrangerade, vi tävlar ju mest för att det är kul och jag behöver hålla mig lite alert i tävlingens värd. Men fin träning på söndag kommer det bli och det ser vi framemot.   


Dom söta barnbarnen växer och frodas. Igår hämtade jag på dagis och fick eftermiddagen tillsammans med dom. William fick syn på balansbollen och ville prova, Lilly var inte sen att hänga på - Carma låg och begrunnade träningen, när dom var klara tyckte hon att det var hennes tur. Barnen var mäkta imponerade av Carmas konster  


 


Av Marie - 25 februari 2016 11:23

Tanken var när jag köpte Pippi dockan att William skulle bli förtjust och vilja leka med den (han gillar ju Pippi Långstrump) Men Nääää han tittade på den mer var det inte, sen har den legat slängd i ett hörn. Kände mig lite mera förhoppningsfull när lilla Lilly kom, nu kommer den bli poppis........men nej ingen succé där heller. 


Den som har tagit till sig Pippi det är Carma - Hon släpar den upp för trappan när vi ska sova placerar den i sin bädd och när vi vaknar får hon följa med ner........ så söt 


 


Av Marie - 15 februari 2016 06:31

Har ju fått nosa på det här med Core när jag varit hos kiropraktorn Eva Solstrand med Carma. Vi har fått lite övningar med oss hem och en gigantisk boll är inköpt. Men kände att jag ville lära mig mer. 


Fick ihop ett gäng på 7 stycken som var lika intresserade, hyrde klubben en heldag och frågade Eva om hon ville komma till oss och föreläsa.  Det blev en väldigt intressant dag där vi gick igenom rörelseapparaten, balansträning och praktiska övningar balans och styrka. 


Fick med mig massa bra tankar och övningar hem. Och det är ju så att allt i kroppen hänger ihop,  är Core musklerna svaga kommer hunden att försöka stabilisera bakdelen genom att kompensatoriskt överarbeta höftböjarmusklerna. Man kan bara fundera över vad det kan göra om det ser ut så under en längre tid. 


Tänker ta till mig det här till lilla valpen - Kondition och styrka kan man börja med när hunden är färdigvuxen men Core funkar bra på den yngre hunden. 


Carma har svarat väldigt bra på det här, hon vill alltid upp på bollen men väl där har det varit för jobbigt att stå upp. så vi har bara suttit och försökt hålla balansen i cirka 3 min. Men i dag står hon och är inte alls så skakig längre - kul tycker hon defenetivt att det är. Av Marie - 6 februari 2016 19:39

Träning dagen innan tävling är alltid lite lömskt, men ibland faller det sig så.  Man får liksom frångå sina principer och hoppas på det bästa.


Och efter en hel dag i Nykvarn hallen så kändes det helt okej. Carma gjorde inga större missar som fick mig att kasta in handduken, hon var riktigt duktig. Vi jobbade vidare med ingång på plan, bosta ff, och ordförståelse i zätat. Kollade av vittringen, ruta  och hoppapport.  Söndag fm - tävling........så där lagom närvös. Grupp momenten gick fint 10/10.  Ingången på plan helt i min smak, fullt fokus som fortsates i en bra ff - kom lite långt fram vid några tillfällen 8 poäng. Transporten till Zätat gjorde jag våra förberedelser, var tydlig och lugn, Carma svarade fint och gjorde ett fint jobb alla skiften satt  9,5 p 


Där hade jag kunnat gå av, så skönt att det funkade. 


Inkallningen 9,5 p, I rutan kom hon för långt bak så jag var tvungen att kommendera fram henne två steg 6p, Dirigeringen 10p, hopp över hinder med metall 8p - ville inte sitta med äckel metallen (tänk att det aldrig släpper helt) , Vittring 7p lite tugg men fin analys, fjärren har verkligen blivit bättre i fokuset men lite framåt tänk hade vi - 7p ...........267,5 p ett första pris 


 

Presentation

SM- 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

    

Arkiv

Följ Bloggen

Följ Carma och Cat  med Blogkeen
Följ Carma och Cat  med Bloglovin'

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se