Carma och Cat

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011

TRÄNINGSTÄVLING

Av Marie - 30 oktober 2011 19:50

I onsdags hade jag oturen att få in ett helt gäng med hår i mina ögon, efter en massa sköljande och klet med salva så lyckades jag få ordning på ett öga. Men det andra ville inte riktig bli bra. Dagarna går man jobbar och tränar hund, ja allt är ju roligare en att åka till doktorn. På lördagen kändes det  som om ögat skulle bli bra men under natten till söndagen blev det tusen gånger värre. Så jäkla typiskt.

 En hel dag med träningstävlingar var inbokade men jag insåg att akuten var nog ett måste. Åkte än då ut till Västerhaninge för att åtminstånde få vara med på en "tävling" upplägget var klart 5 moment i trean hade jag bestämt - ff med belöning mitt i, sättande under gång, inkallning med stå och ligg, rutan och sist metallen, avslut med varsegod och kattmat på plan ;-)



Var lite uppstressad över mitt öga, som på morgonen såg förskräkligt ut, men vi lyckades fokusera och prestera trots allt.


Carma är otroligt lätt och rolig, visst fick vi till lite tok saker. Rutan bjöd Carma på fin information,  kommer hon fel så kan jag dirigera in henne i rutan (jätte bra att veta) Inkallningen gick lite för fort, men hon stannade trots hög fart,  hon trodde att det var en slät inkallning ;-) Men fin ingång på plan, bra ff, metallen har hon dåligt gripande men farten börjar nu ta sig ;-) Jag var nöjd och Anne som coachade mig och var tävlingsledare tyckte det såg jätte fint ut.



 

Har en liten film snutt från Talanglägret  som jag har gjort, med lite träning som vi gjorde på söndagen - trötta och helt tomma i huvudet var vi i min grupp men vi ville ta vara på all tid som fanns, så vi kämpade in i det sista ;-)

Musiken är speciellt till Carmas uppfödare Pia ;-)




 






 
 
Matilda

Matilda

31 oktober 2011 06:32

Söta lilla Carma. Har precis samma problem med Zeke och metallen. Fast han har full fart ut, full fart in men ett "tveksamt gripande". Dela gärna med dig av tipsen när du löser det ;-)

http://www.aquaseers.se

 
mia,love&carma

mia,love&carma

31 oktober 2011 06:55

I dags läget har vi samma problem;-) när problemet är löst hör vi av oss ;-))Jag tror att med tiden kommer hon bli mer tillfreds med att ha den i munnen så då kommer det dåliga gripandet släppa, vi har gått från inte vilja titta på den till det vi har i dag - så jag är hoppfull ;-))) kul att du kikar in :)

http://www.briard.mia-co.com

 
Pia

Pia

31 oktober 2011 12:35

Tack för det, äntligen bästa musiken - klart det ska vara MJ-musik till en MJ-hund;-)) Härlig film, Carma är så söt så man smäller av (ja, du med!)
Ang. metallen så är mitt bästa tips konkurrens, dvs att du låter någon annan hund sno den mitt framför nosen på Carma - det brukar alltid funka på mina;-) Gav samma tips till Eva-Liz när det gällde Solan och träapporten, det funkade super på honom. Sedan hade han också problem med metallen, och då använde hon apportbocken som belöning och det funkade visst jättebra också. Jag hade en hund en gång som inte ville ta metallen, med henne gömde jag den under jackan och låtsades att hon inte fick ta den, då blev hon taggad till tusen och skulle bara ha den, knäppa hund;-) Men konkurrens funkar alltid bäst på mina, vid ett tillfälle provade vi med en vildsvinsklöv (som nästan ingen hund vill ta) och alla var helt galna och skulle bara ha den - de är liksom lite avundsjuka av sig, mina galningar. Du får skaffa dig en till, så är problemet löst, hahaha;-))

http://www.khemosabi.se

 
mia,love&carma

mia,love&carma

1 november 2011 08:16

konkurrans får det bli ;-))) jag har ju Love ;-))

http://www.briard.mia-co.com

 
Ingen bild

Sussie, Myzzko o Vinna

1 november 2011 17:22

Det är så kul att titta på dina filmer! Och Freestyle har ni börjat med också;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 26 april 2018 06:34

Då har vi gjort våran andra tävling i Nosework, denna gång gick det väldigt mycket bättre en den första gången. Carma klarade alla fyra söken som var utomhus super bra, jag var i chock, hade lite svårt att ta in att hon klarade det så bra (förväntnin...

Bus

Av Marie - 10 mars 2018 07:39


 

Cat

Av Marie - 5 mars 2018 07:13


   

Av Marie - 3 mars 2018 08:07

Hittade en super fin stol på blocket, perfekt eftersom dynorna var lösa och det gör det lite lättare att klä om. Blev så förtjust i stolens rygg, det var det som avgjorde att jag ville ha den.    Hittade tyg på Rosahuset och sydde efter bästa för...

Av Marie - 22 februari 2018 15:12


Det är något visst att gå kurs för Kenth Svartberg. I Torsdags var det Cat's och min tredje gång. Första gången vi var där (tror Cat var 7 månader) så var jag inte helt hundra på något var det gällde min hund, vi hade det jobbigt i vardagen och på tr...

Presentation

SM- 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

    

Arkiv

 

 


Ovido - Quiz & Flashcards