Carma och Cat

Alla inlägg under januari 2012

Av Marie - 12 januari 2012 19:14

Som sagt mycket TV tittande blir det, fika och luncha med kompisar. Vi lever ett lite annat liv en vad vi är vana vid.

Carma kämpar tappert att få liv i mig, speciellt när jag ligger i soffan. I bland är man berädd i bland inte ;-)))


Av Marie - 10 januari 2012 20:04

Och tänk va skönt det känns. Tyvärr så är det ju så här att när en månad har gått efter operationen  och Carma "ska" vara okej så kan inte vi bara börja attt köra på som vanligt. Vi har en rygg vi måste tänka på. Den har nog chanserats efter operationen, och jag tänker inte chansa och bara köra på.


 En månads uppbyggnad får det bli och nu ska vi prova tread - mill. Gå på löpband i vatten. Datum är bokade och vi börjar väldigt försigtigt första veckorna men spurtar till det på slutet av månaden ;-))


Tror det blir bra,  Charlotte som har hjälp mig och Carma tidigare med ryggen kommer nu guida oss även denna gång så det blir så bra som möjligt. I dag tar vi lite längre promenader än vad vi gjorde i början, vilket är jätte skönt. Spelar spel och kör lite fot och vittring på nära håll. Allt för att Carma ska hålla sig på mattan. Äta ben är annars en kanon sysselsättning, råa köttben,  båda hundarna älskar dom.
   

Av Marie - 7 januari 2012 16:19

Att tävla är inte alltid en självklarhet för alla hundar. Kan finnas massa olika anledningar till varför det spricker på tävling med det går kalas på träning. En av orsakerna kan vara att hunden blir lite osäker, kanske  tycker att tävlingsledaren  inte verkar vara en allför kul prick. Momenten blir långsammare än normalt, som förare känner man att hunden inte är som den brukar och  var man inte nervös innan så blir man det nu, varpå spiralen är igång.


Sätten att ta sig ur problemet är  många. En idee kan vara att lägga stort fokus på tävlingsledaren, att i träningen lära in att den som är bäst inne på planen och har belöningen det är "tävlingsledaren" precis som man belönar i söket hos "figgen".


I dag har en vän och träningskompis tagit sitt efterlängtade 1 pris i lydnad klass ett, och jag kan inte annat än säga Tack för att du vågade prova och gick hela vägen. Modigt att våga något nytt som för många känts helt galet ..............Men nu vet vi att det funkar....................STORT GRATTIS   
Av Marie - 6 januari 2012 14:03

Tycker på sista tiden att det varit väldigt mycket text i den här bloggen..... Var är alla bilder????


 Men här kommer två ;-))
 


 

Av Marie - 4 januari 2012 19:06

Fy vilken vecka och vilken dag, ville bara dra något gammalt över mig. Men det var bara och jobba och hålla skenet uppe.


Tankarna har så klart varit hos Carma, skulle det vara blod i urinet? eller tänk om sfärocyterna var kvar?....vad händer då??? tänk om  vi måste börja med cortison............listan kan göras lång om vad jag har tänkt.


Var så duktig och tog urinprovet redan i morse, ställde burken i bilen så den skulle hålla sig kall.

Klockan 15.10 ringde dom från Animalen och undrade var jag var?? Jag hade tydligen tid 15.00 men i min almanacka stod det 16.00??? körde som en galning till Södertälje varpå urinburken välte och nu har jag kiss i framsätet :( ..........Locket var tydligen inte  helt på

Men lite var kvar, tack och lov - och det räckte för analys ;-) blodprov togs sen gick vi in i undersökningsrummet för ultraljud sköterskan hinner inte mer en lägga madrassen på bordet så hoppar Carma upp och slänger sig på rygg men benen i vädret - jösses så söt hon var, hon hade varit med förut ;-)Allt var bra, sfärocyterna var i dag 1- sist 1+ . Troligtvis kommer dom försvinna helt, inga konstigheter på ultraljudet, och urinet var fritt från blod.........TJOHOOOO va skönt


Nu behöver vi inte komma tillbaka för det här något mer, om det inte händer något (vilket det inte kommer göra)

Ett jätte tack till värdens bästa veterinär klinik jag är så jätte nöjd med dom, alla har varit så gulliga :)Nu ska vi sakta men säkert bygga upp kropp och själ och sen får ni passa er för vi kommer vara grymma   

Av Marie - 1 januari 2012 11:55 

 I ungefär fem års tid har vi varit tvugna att lämna hemmet vid 23 tiden på nyårsafton. Love har på senare år blivit skottberörd och vid den tiden står hon inte ut mer. Vi har valt att sätta oss i bilen och åka ut på stora vägen. Vi har ingenstans i vårat hem där man kan få lite skydd från ljudet.


I år överaskade jag man och hundar med en liten hotell weekend i skogen, tre rätter och frukost dagen efter.

Och visst lät det här med,  men inte som hemma. Love hade det lite jobbigt vid tolvslaget men med hög musik och alla andra som låg och softade lugnade hon ner sig och somnade in. Fasiken va skönt,  det här gör vi om ;-)))


Då var det nytt år och nya löften och mål. Mina mål för i år är väldigt sparsamma, vi har en sak vi ska fokusera på och det är att vara och hålla oss friska, kan verka för vissa som ett löjligt och inte så svårt mål.......men jag kan tala om att för Carma och mig blir det nog en utmaning.


Håller tävlingsmålen för mig själv, blir bara besviken om dom är ner skrivna och dom inte uppfylls.


Hur lyckas man nu hålla en ung hund stilla som är van vid att arbeta.......svårare en vad jag trodde, vi spelar spel, kör lite target träning, ÄTER BEN, och går stillsamma 10 minuters promenader. Carma hoppar jämfota av tristess. har faktiskt aldrig sätt henne göra den rörelsen. Men den är väldigt stressande för mig ;-))

På onsdag ska vi ta stygnen och kolla alla värden igen, Då är det bara att hoppas att sfärocyterna är borta.....


Ha nu en god fortsättning på det nya året !!!:)


Presentation

SM- 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

    

Arkiv

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se