Carma och Cat

Alla inlägg under september 2011

Av Marie - 14 september 2011 20:08

Sakta men säkert börjar jag tro att det kommer att bli bra med Carmas rygg. Vi håller fortfarande på med cavaletti, simning, kätting dragning mm.  Träna lydnad har vi gjort hela tiden men väldigt väldigt försigtigt. Nu har jag börjat lägga in ett fart moment vid varje träningspass och jag låter henne få röra sig lite mer i lydnaden än tidigare.


Ska ärligt erkänna att jag  är totalt livrädd att hon ska få ont igen,  vilket gör att jag är som en hök på henne. Kollar av hennes status varje kväll med massage - men hon ger mig inte ens en blick när jag masserar utan lägger sig så fint ner och blundar. Slutar jag tittat hon upp och puttar på handen att jag ska fortsätta. Det måste ju betyda att hon inte har ont.


Lilla lilla söta Carma, jag vill så himla mycket och hon med för den delen. Vi har verkligen kämpat båda två att ta det så lugnt vi bara kan. Förhoppningsvis har det givit resultat.


I måndags fick vi den stora äran att få komma ut till Värmdö BK och träffa Ulrika som skulle hålla kurs i två dagar för ett gäng från Norrland.

Ullis ( som hon kallas)  och jag tränar ihop och har gjort det i några år, en super duktig tjej.


Vi kom dit sent på kvällen och så fort alla hade bekantat sig med varandra så gick vi ut på gräsmattan och Carma och jag visade upp lite hur vi tänker.

Ullis ville att vi skulle visa våra olika belönings sätt  "Bus", "Varsegåd", "bra", "slut". Tror jag fick alla att dra lite extra på smile banden när jag belönade med kamp, Carma kan verkligen kampa hon både drar och låter som en hel karl ;-) kanske inte helt vanligt för en retriever.


I går var vi på BBK för lite träning,  och som sagt "ett fartigt moment vid varje träningstillfällen" var det inte så jag sa i början av den här texten ( det lät ju bra men väldigt svårt att hålla med en Carma) - hur som helst så kanske damen i fråga  skulle läst inlägget innan träningen, för hon skaffade sig många flera sådana moment. Så det blir skärpning till nästa gång.


I dag ska vi till Lotta Linusson för att kolla hur vi ligger till - vet inte hur jag ska göra med fjärren. Kanske inte ska visa den " ju fler kockar desto sämre soppa"  heter det  visst - Vi får se ;-) kul ska det bli i alla fall.



 




Av Marie - 11 september 2011 16:42

I morse ringde klockan alldeles för tidigt. BBK behövde hjälp  med en Elitspårs tävling. En viktig uppgift, som inte alltid är så kul men rätt var det är ska man själv tävla och då får andra ställa upp på mig. Fick uppgiften att lägga reservspåret som sen inte blev utnyttjat. Så jag ansträgde mig i onödan, skulle man kunna säga ;-)


Det har blivit mycket hund träning i helgen i lördags var jag och Jeanette på södra och träffade Talangerna Jenny, Johanna. Det blev en trevlig dag där Acke glänste som få. Vi kedjade Carma i ff, sättande under gång, metall, vittring = gick inget vidare, men hon hade bra attityd och var på G ;-) länkade helt enkelt momenten för tidigt.


Tittade på fjärren ..................tror jag lämnar in henne till någon duktig fjärrtränare  - mer och mer tror jag att jag inte ska jobba så mycket på perfektion i det momenet just nu, förstå mig rätt. Om jag fortsätter och va så här super petig så kommer vi aldrig få till det. OCH HUR KUL ÄR DET ?


Efter spår tävlingen träffade vi Sandra med hennes hundar, har hjälp henne lite med attityden på tävlingsplan. Otroligt kul att kunna komma med tankar som mottages på ett bra sätt och hennes lilla sötnos till vovve lyssnar och lär. Tror det kommer bli riktigt bra när vi är klara ;-)


Fjärren beklagade jag mig såklart över, Sandra kom med en tanke som var värd att fundera över. Metoden man använder ska ju kännas rätt både för mig och Carma.

Så om jag nu inte får något erbjudande från någon duktig fjärrexpert  att ta sig an jobbet så tänker jag fortsätta med back/sitt för det tycker jag har funkat bäst. punkt slut.


 

Punkt slut säger Carma mé. Kolla in skidbacke nosen ;-)



Av Marie - 8 september 2011 14:02

I vanliga fall så skulle jag inte vart så nöjd med våran kursdag som vi hade hos Eva Bodfäldt i dag. Carma var ostyrlig, hoppig , full av förväntan och stadga det visste hon inte att hon kunde. Men Eva kom med så mycket bra saker, hon är verkligen en instruktör som går lite utanför ramarna, vilket jag bara älskar. 


I dag fick vi med oss många  bra idéer som vi ska prova.

Fjärren blir till att börja om med IGEN, enligt Eva så är det lika bra, hon är för lång i kroppen vilket gör att hon får problem med skifterna. Jag har sätt det och försökt haft en plan, men den har inte varit tillräckligt bra. Nu ska jag lura henne med godis ur positionen. Belöning kommer att ges vi krummad rygg och  en rörelse med tänk bakåt i sitt.


Vi kikade också lite på rutan - där hade hon några spännande nyheter som vi provade.

Tre tillfällen till blir det - vilket jag ser fram emot    





Av Marie - 7 september 2011 10:04

Metallen var ett föremål som Carma tog när hon var liten men sen när det var dags att börja jobba med det momentet gick det inte alls. Hon vägra att ta den??


Nu har vi jobbat och så här ser det ut i dag   


VARNING för risk för nackspärr, det här inlägget har strulat med allt möjligt så nu orkar jag inte försöka få filmen rak också ( har i alla fall varnat) ;-))



 



 


Vittringen har nästa gått på räls. En och annan tanke har jag fått gnugga med mina träningskompisar, som alltid kommer med bra förslag och tankar.

I går avslutade vi promenaden med en vittring (synd att jag inte filmade) Hon springer ut som en tok ( att näsan är på är ett under) tvär bromsar vid pinnarna som flyger all värdens väg, letar upp rätt pinne galopperar in men släpper den på vägen mot mig ( för mycket belöning på den sträckan )


Efter en natts sömn tog vi tag i momentet på den regniga morgon promisen. Egentligen skulle vi ha träffat Maria och Helen på BBK men vädret var helt galet så vi ställde in. Hade en tanke att jag skulle sätta Maria framför pinnarna med en godis påse  -Titta här lilla Carma vad jag har !!  riktigt störa ut henne så hon fick tänka, koncentrera sig, välja rätt och hålla fast

Men nu blev det inte så - jag fick tänka om

Jag lade ut pinnarna och en  liten bit från dom  ställde jag en burk med lock och med köttbullar i (i stället för Maria) - visade Carma så hon såg störningen.

Skickade henne på pinnarna - hon sprang direkt fram till burken ( såklart) jag sa lite glatt att det var fel ( tokigt) och  så gjorde vi om

Carma springer ut igen men rätt denna gång, tar rätt pinne springer in sätter sig fot.... med pinnen i munnen jag säger bus - vi leker som tokar sen skickar jag henne på varsågod hon springer till burken. Det går fortfarande super snabbt men helt klart mer koncentration i momentet


Av Marie - 3 september 2011 13:50

Träning i dag med Jeanette och Sussie. Jeanette och Acke gör framsteg hela tiden, nu sa i och för sig Jeanette att hon tyckte dom stod stilla i utveckligen. Fast det tycker inte jag.  Om jag går till mig och Carma så känns det så för oss med i perioder.  Det är nog så för oss alla som tränar hund, ibland kommer man inte framåt man tycker man bara står och stampar på samma ställe.


Därför är det bra med träningskompisar som man träffar kontinuerligt - man kan påminna varandra om hur långt man faktiskt kommit och att det inte såg så himla bra ut för några månader sedan ( fast det sa man ju inte då ;-))).


Sussie och Mysko hann vi bara titta på lite grann tyvärr - Mysko såg ganska snopen ut när matte belönade efter ett litet kort fritt följ packade ihop och in i bilen - VA INGET MER???. I bland finns det viktigare saker än hundträning, trott eller ej. Som Pengar   internt skämt.


Tycker Carma och jag fick till ett bra träningspass. Fick en liten aha upplevelse i vittringen, förstår nu hur Carma tänker i det momentet, vilket ju är bra.


Fjärren har jag nu ett bakåt sitt precis som jag vill ha, tycker att från ligg till sitt  är snärtigare och bättre, kanske pga. inte ont i ryggen   .


Vi har ett fantastiskt fint ligg, ställandet under gång ser också bra ut. Stabil stadga, vilket är otroligt viktig att ha -  kommer behövas senare i Z:at


FF kan i början vara lite svajigt i baken, men med en ordentlig uppvärmning stabiliseras det oftast, vänstersvängar älskar jag hon är så duktig,  höger svängar jobbar vi på att älska   


Stegförflyttningar -nja jag vill att hon står när vi jobbar med dom, inte sitta  ner. Har en bild i mitt huvud hur det ska se ut- kan bara säga stackars Carma   - kan du saxa???? .......(Hon kan det, för det har jag sätt )


Jag vill inte hasta fram i momenten jag vill att det ska vara stabilt, det är ju i eliten som man ser om man har gått för fort fram eller slarvat.

Och så klart så har vi rygg och löp att tänka på   


På tal om löp, Tror bilderna talar sitt tydliga språk hur vi har det just nu.

  

Slickar örat


  

Jahaa luktar du så här



 



 



 

På tisdag är Carma klar med sitt löp och Love kommer sanrt där efter, så skönt


Presentation

SM- 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

    

Arkiv

 

 


Skapa flashcards