Carma och Cat

Direktlänk till inlägg 9 juni 2011

KONSTRUKTIV KRITIK

Av Marie - 9 juni 2011 07:17

 

- Vill du veta vad jag tycker ???  När man får den frågan har man två val,   ibland önskar man att man sa   -  Nej jag är inte intresserad.  Men i dom allra flesta fallen  är man intresserad av vad sina klubbkompisar och träningsvänner tycker om utförda moment så man säger - JA tack ;-)


Sen är det bara att hoppas att vederbörande har så mycket skolning och intellekt så att kritiken känns rättvis och att den ger något, konstruktiv kritik.

En bra idé kan vara att börja med något bra, sen det som måste slipas på och som slut kläm avsluta med något positivt.


Att vräka på med det dåliga för kung och fosterland plus berätta att det finns fler på klubben som tycker att det ser dåligt ut gör ingen glad  tvärt om man sårar folk.

Och risken finns om man har att göra med en känslig person att man i framtiden  inte kommer få  ge sin ris - Vilket kan kanske kännas lite snurpligt med tanke på att behovet var så väldigt stort.

 
 
Ingen bild

Gisela

9 juni 2011 14:12

Ja du Mia. Hundvärlden är helt underbar. Man slutar aldrig att förvåna sig över folks plumpighet eller klantighet.
Ibland så kan de vara den svenska avensjukan som gör sig påminnd.
Många stärkande måbrakramar.

 
Susann

Susann

9 juni 2011 14:16

Ja, kära nån.. Det finns alltid de som har ett stort behov av att dömma andra eller så heter det att de är "ärliga" men jag vet inte jag... Tycker det är ett hemskt tråkigt och sorgligt beteende som ofta grundar sig på deras egna dåliga mående och inget annat.. Försök att ruska av dig skiten andra kastar på dig, låt dem behålla sin egen dynga de sprider, sträck på dig och känn och tänk efter, DU är kanonbra precis som du är och har lyckats med mycket redan i år och det är kanske där skon klämmer?? Du är helt enkelt FÖR bra...:):):) Kram på dig!

http://www.briardliv.se

 
Ingen bild

Monica

9 juni 2011 23:26

Va fan är det med folk??? Är man på en klubb och tränar så vet väl "folk" att det inte är någon dans på rosor med hundträning. Det går upp och ner precis som vilken jävla träning som helst. Men sina klubb "vänner" ska väl uppmuntra och ge glada tillrop än att trycka ner. Den lilla damen har presterat väldigt mycke på en kort tid i sin unga ålder och inte orkar hålla ihop jämt är väl ganska naturligt.
Är det den berömda avundsjuka som gör "folk" som riktiga barnrumpor som säger det tycker andra med.....
Du är bäst Marie och gör det allra bästa för lilla damen glöm inte det.
Kram Monica

 
mia,love&carma

mia,love&carma

10 juni 2011 07:38

Jag tror att det är viktigt att det här tas upp. Tror många inte tänker på hur man delar ut ris och ros - jag har definitivt fått mig en tankeställare - hur säger jag själv till mina träningskompisar?? Självklart vill man ha utlåtande om hur det ser ut och kritik är bra MEN det är så viktigt att det görs på rätt sätt, för mig är det lugnt i dag, men för fem år sedan hade det varit värre.

Tänk om man är ny på klubben och kanske inte har en kanon lydnad och så ska man försöka sig på en liten träning inför väldigt mycket människor och så går det dåligt - till på köpet får man dunder kritik av en klubbkompis ........det tar på självförtroendet och man kanske inte kommer tillbaka- meningen är ju att vi ska hjälpa varandra inte själpa.

Tack snälla ni för vänliga och uppmuntrande ord, det värmer :)

http://www.briard.mia-co.com

 
Matilda och Zeke

Matilda och Zeke

11 juni 2011 10:31

Känns som att fler skulle behöva gå och lära sig lite mer om "coaching" Tror det är viktigt att känna själv men det är ju så lätt när man säger det. Inte fullt lika sälvklart när man ska anamma det själv. Jag vill också ha konstruktiv kritik men ibland så får man lite mer än man vill ha och har man haft ett d¨ligt tränignspass så räcker det ofta med att man vet det själv... Jag tycker ni är kanonduktiga och att det såg jätte trevligt ut på talanglägret :-)

http://www.aquaseers.se

Marie

11 juni 2011 11:47

precis så är det - man vet oftast själv :)

hur sa vi på lägret - man ska börja varje fråga med vad eller hur. ex. Hur tänker du??

 
Eva-Liz

Eva-Liz

12 juni 2011 09:57

Hei
Veldig bra innlegg. Ikke bare dere,som har det slik.Akkurat likt i Norge:) I vår klubb har vi et motto:"Jeg får ikke flere poeng om andre går dårlig".
Veldig viktig å tenke over. Jeg kan ikke fatte og forstå hvorfor noen skulle kritisere deg eller Carma.Dere er jo fantastiske.Og det er vel det som er problemet:)
Misunnelsen er ofte større enn alt annet.

http://www.kennelsoltrollet.com

Marie

12 juni 2011 20:46

På talanglägre hade vi en kille som höll ett föredrag om vikten av coaching, vad man ska tänka på osv. jätte intressant, en sån kille skulle man ta in på klubben tror många skulle ha nytta av det - om inte annat få sig en tankeställare ;-)))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 26 april 2018 06:34

Då har vi gjort våran andra tävling i Nosework, denna gång gick det väldigt mycket bättre en den första gången. Carma klarade alla fyra söken som var utomhus super bra, jag var i chock, hade lite svårt att ta in att hon klarade det så bra (förväntnin...

Bus

Av Marie - 10 mars 2018 07:39


 

Cat

Av Marie - 5 mars 2018 07:13


   

Av Marie - 3 mars 2018 08:07

Hittade en super fin stol på blocket, perfekt eftersom dynorna var lösa och det gör det lite lättare att klä om. Blev så förtjust i stolens rygg, det var det som avgjorde att jag ville ha den.    Hittade tyg på Rosahuset och sydde efter bästa för...

Av Marie - 22 februari 2018 15:12


Det är något visst att gå kurs för Kenth Svartberg. I Torsdags var det Cat's och min tredje gång. Första gången vi var där (tror Cat var 7 månader) så var jag inte helt hundra på något var det gällde min hund, vi hade det jobbigt i vardagen och på tr...

Presentation

SM- 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

    

Arkiv

 

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se